hétfő, április 23, 2018

Fakivágás biztonsági okokból

Fotó: Facebook

A napokban több erdőszentgyörgyi lakos adott hangot nemtetszésének amiatt, hogy a helyi önkormányzat néhány méretes fát kivágatott a kisvárosban lévő Zeyk-kúria udvarán. A városvezetés szerint elkerülhetetlen volt ez a lépés, ugyanis a régi, korhadt fák veszélyeztették az arra járók testi épségét. 

A közösségi oldalon napvilágot látott képek kapcsán figyeltek fel a fakivágásra az erdőszentgyörgyiek. Értesüléseink szerint néhány fenyőfát és egy hársfát vágtak ki a helyi önkormányzat tulajdonában lévő ingatlan udvarán. Az erdőszentgyörgyi Zeyk-kúria épületében családorvosi és fogorvosi rendelők üzemelnek, a közvetlen szomszédságában óvoda működik, ezért viszonylag sokan fordulnak meg itt. Csibi Attila, Erdőszentgyörgy polgármestere lapunk érdeklődésére elmondta, nagyon öreg, több száz éves, korhadt fákról van szó, amelyeknek az ágai több alkalommal a környéken parkoló járművekre estek, bármelyik pillanatban az ott elhaladó járőkelőkre zuhanhattak volna. A helyszíntől alig pár méterre óvoda működik, így az udvaron játszó gyerekekre is veszélyt jelentettek, nem kockáztathatták az apróságok, valamint az orvosi ellátás végett a környéken megfordulók testi épségét. Mindemellett a fák alig egy méter távolságra voltak, lehajlott, nagy ágaik az épületben is kárt tettek. 

A helyi önkormányzat tervezi, hogy amint lehetőség lesz rá, felújítják a rossz állapotban lévő épületet, és parkot alakítanak majd ki az udvarán.