kedd, június 19, 2018

Fürdőruhák idén nyárra

A nyár a szabadság, a vakáció ideje, amely akkor az igazi, ha vízparton töltjük. Sokan augusztusban megyünk szabadságra, és fontos, hogy a nyári ruhatárunkból ne hiányozzon egy vagy több jól megválasztott, divatos fürdőruha.

Nézzük meg, mit ajánlottak a divattervezők az idei nyárra.

Elsőnek említsük meg az örök divat bikinit, amely idén a minimalista és a klasszikus szimbiózisaként főleg apró, fűzős felső részből és keskeny nadrágból áll. Ez a fajta fürdőruha ideális a szép barnuláshoz,  tökéletes alkatú, kis mellű hölgyeken mutat a legjobban.

A második helyen a klasszikus egybedressz áll, valamint ennek modern, feliratokkal, illetve geometrikus és más különleges mintákkal díszített változatai, amelyek bármely testalkathoz találnak, és minden korosztálynak ideális viselet.

A feliratos egybedresszek esetén az alapszínek a fekete, fehér vagy piros, melyre aranyszínű betűk kerülnek, míg az absztrakt mintásak élénkebbek, és főleg kék és lila, kontrasztos színezésű, valamint fényes hatású anyagokból készülnek. Mivel 2017-ben a divattervezők egyik irányzata a minimalizmus, ezért fölösleges részletektől mentes darabokat alkottak.

Ilyenek a vállpánt nélküli felsővel rendelkező fürdőruhák, melyek amellett, hogy divatosak, elősegítik a tökéletes barnulást.

Ezek a nagyon nőies darabok főleg élénk színekben mutatnak jól, mint a bordó, terrakotta, fukszia és rózsaszín, amelyek biztosan felhívják a figyelmet viselőikre.

A minimalista tendenciát tovább ragozva, a bandeau melltartós fürdőruha az egyike az élvonalbeli újdonságoknak. A pántszerű (bandeau franciául hajpántot jelent), elég keskeny, laza melltartót, amely általában középen össze van fogva, többféle vállpánttípus teszi dekoratívvá.

Ennek a különleges darabnak a nőiességét, lenyűgöző voltát az új pántmegoldásokon kívül az alkalmazott színharmónia is hangsúlyozza. Ilyenek a sötétkék, a narancsszín, valamint a leopárdminta, melyek szépen mutatnak a lebarnult bőrön, és stílusosan illenek más strandkiegészítőkhöz is.

A hatvanas évek slágere, a magas derekú nadrágos fürdőruha ismét a divat élvonalába került.

Az élénk színárnyalatok, eredeti minták és érdekes részletek különleges bájt kölcsönöznek ezeknek a női szépséget kihangsúlyozó daraboknak.

A magas derekú nadrágokhoz mindenféle felső talál, a minimalista melltartóktól a pántszerűn át a sportos top formájúig, valamint az eredeti megoldású, fűzőszerű darabokig.

Az eredeti fürdőruhák esetén a divattervezők, szabadjára engedve fantáziájukat, különleges részletekkel rendelkező, szokatlan modelleket terveztek, melyek nemcsak strandra, hanem estélyi, koktél- vagy klubviselet részeként is hordhatók.

Egy másik idei divatújdonság a kivágásokkal ellátott fürdőruha.

A keresztbe tett anyagdarabok, a gyűrűvel összefogott részek és más geometrikus megoldások nagyon jól mutatnak feketében, fehérben, szürkében, ugyanakkor vannak színes, kombinált dresszek is. A számtalan modell mellett mégis a legközkedveltebbek a hölgyek körében a kétrészes fürdőruhák.

Idén sokféle színű, mintájú és különleges díszítésű darabokból választhatunk.

Casoni Szálasi Ibolya