kedd, május 22, 2018

Ez nem a Sirius napja volt

Nagyarányú vereséget szenvedett az UPM Sirius női kosárlabda-csapata vasárnap este Sepsiszentgyörgyön, a bajnok Sepsi SIC elleni mérkőzésen. A régóta hiányzó két sérült, Radović és Radu mellett Gál Emesét sem tudta használni a marosvásárhelyi alakulat, így rotációja hét játékosra szorítkozott az ellenfél lényegesen mélyebb merítésével szemben. De még ha teljes csapattal tudott is volna kiállni, akkor is a Sepsi SIC lett volna esélyesebb a győzelemre, viszont talán nem lett volna ilyen különbségű (38 pontos!) a vereség – ennél azért tisztesebb helytállást vártunk.

Rossz hírt kapott a háromhetes bajnoki szünetben a Sirius is, a belföldi női kosárlabdával egyetemben, hiszen kiderült, hogy hiába a nagyszerű fegyvertény Galacon, az első fordulóban, a Phoenix visszalépett a bajnokságból, így a csapat e nélkül a győzelem nélkül maradt. Így esett, hogy a két győzelemmel való indítás után arra ébredt, hogy 1/3-as a győzelmi/vereség mérlege (most már 1/4-es), ami nem segített a hangulat javításában.

Arra azonban mégsem számítottunk, hogy teljesen beragadnak a marosvásárhelyiek a rajtnál. A mérkőzés Sepsiszentgyörgyön ugyanis gyakorlatilag az első öt percben eldőlt, 10-4 után a Sepsi Sic 20-1-es parciálist produkált, az első hat percben 100%-os (!!) dobási hatékonysággal szórta a pontokat minden távról, miközben a marosvásárhelyieket öt perc alatt hét eladott labdára kényszerítették. A Sirius 37-9 után kezdett picit éledezni, ám túl késő volt. A második negyed elején a marosvásárhelyiek 28-ról 14 pontosra csökkentették a különbséget, de ekkor voltak a legközelebb az ellenfélhez, amely ismét rákapcsolt, és innen gyakorlatilag állandóan növelte előnyét a végső sípszóig. 

A háromszékiek 48%-kal dobták a triplákat. Stoenescu ötöt vállalt, mintha most akarta volna pótolni azt, amit a válogatott színeiben nem tett meg. A Siriusnál ismét Robinson volt a legponterősebb 19 ponttal, ám csak 31%-os dobószázalékkal. Williams ugyanakkor dupla duplát ért el 11 ponttal és 12 lepattanóval. A női kosárlabda-bajnokság 7. fordulójában a Sirius a Kolozsvári U-t fogadja. A mérkőzést november 24-én, pénteken fél héttől rendezik a Sportcsarnokban.

 

Jegyzőkönyv

Női kosárlabda Nemzeti Liga, 6. forduló: Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC – Marosvásárhelyi UPM Sirius 97:59 (37-14, 24-27, 19-12, 17-6)

Sepsiszentgyörgy, Sepsi Aréna, 1500 néző. Vezette: Alexandra Stan (Bukarest), Andrei Răileanu (Focşani), Alin Bobeică (Ploieşti). Ellenőr: Alina Moanţă (Bukarest).

Sepsi SIC: Marshall 25 pont (2), Stoenescu 17 (5), Webb 15 (3), Neagu 10 (1), Gödri-Părău 7, Huţanu 7, Kress 4, Kilin 3 (1), Džankić 3, Kovács 2, Fontaine 2, Hamilton-Carter 2.

UPM Sirius: Robinson 19 pont (1), Williams 11, Beldian 9 (3), Lawrence 7, A. Pop 7 (1), Mészáros 4, Mitov 2, Feiseş, Imreh. 

 

Eredményjelző

A női kosárlabda Nemzeti Liga 6. fordulójának eredményei: Szatmárnémeti CSM – Brassói Olimpia 83:69, Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC – Marosvásárhelyi UPM Sirius 97:59, Temesvári SCM – CSBT Alexandria 74:76. A Kolozsvári U – Gyulafehérvári CSU mérkőzés tegnap lapzárta után fejeződött be. Az Aradi ICIM áll.