szombat, április 21, 2018

Csinta Samu lett a Sepsi OSK klubigazgatója

Csinta Samu újságíró vette át az 1. ligás labdarúgó-bajnokságban szereplő Sepsi OSK klubigazgatói tisztségét. Az új sportvezetőt keddi sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatón mutatta be Diószegi László klubtulajdonos. 

Az Agerpres hírügynökség jelentése szerint Diószegi László a sajtótájékoztatón elmondta: az igazgatói tisztség néhány hónapja nem volt betöltve, és elérkezett az idő, hogy egy rátermett vezetőnek adja át a feladatok és a felelősség egy részét. Hozzátette: a Sepsi OSK-nak keménykezű vezetőre van szüksége, ezért Csinta Samunak teljes döntéshozói jogköre lesz a klubnál. 

Csinta Samu kijelentette: a klub eddigi tevékenysége nagymértékben a lelkesedésen, a többiek iránti lojalitáson múlt, ezért a Sepsi OSK-nak most a professzionalizmus irányába kell elmozdulnia, és reményei szerint ehhez hozzá tudja segíteni a klubot. Célként fogalmazta meg a megkapaszkodást az 1. ligában, de hozzátette: az utánpótlás-nevelésre és a sportinfrastruktúra javítására is nagyobb hangsúlyt kíván fektetni. 

A Sepsi OSK hétfőn este játszotta első 1. ligás mérkőzését Sepsiszentgyörgyön, saját közönsége előtt. A Voluntari FC csapatával vívott mérkőzés a vendégek hosszabbításban fejelt góljával 2-2-re végződött. A sepsiszentgyörgyi stadion korábban nem kapta meg a működési engedélyt a liga vezetésétől, így a székelyföldi csapat a hazai mérkőzéseit Brassóban, majd Ploieşti-en volt kénytelen játszani. A román élvonalba 2017-ben felkerült Sepsi OSK a 12. helyen zárta a 14 csapatos bajnokság alapszakaszát, és a kiesést próbálja elkerülni a rájátszás alsóházában.