hétfő, június 25, 2018

A City’us hattyúdala?

Nagyot küzdött a fiatal marosvásárhelyi csapat a Székelyudvarhelyi FK ellen a teremlabdarúgó 1. liga rájátszása első körének első menetében, azonban az ellenfél nagyobb tapasztalata, egyes játékosainak jobb egyéni technikája végül döntőnek bizonyult.

A Cosmin Gherman–Lucian Nicuşan edzőpáros erre a mérkőzésre lemondott arról a taktikáról, amelyet az utóbbi időben rendszerint alkalmazott az erősebb csapatok ellen, és nem indított már az elején vészkapussal. Ez nyílt sisakos mérkőzést eredményezett, és a mezőnyben egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet a marosvásárhelyi együttes, csupán a kapu előterében voltak veszélyesebbek a vendégek, és a 3. percben Szécsi átemelt az eltiltott Cătineant helyettesítő Tătar fölött. Az FK-nak két kapufája is volt az első félidőben, mégsem lehetett úgy érezni, hogy biztosak lehetnek a győzelemben, mert a City’us is többször megközelítette Grigoraş kapuját, ám az utolsó megoldás sok esetben nem jött össze, vagy nagyon pontatlan volt a lövés, a potenciális gólpassz, vagy akár lyukat rúgtak a hazai játékosok.

A kiegyensúlyozottság szünet után sem szűnt meg, és hét perccel a vége előtt végül úgy döntött a hazai kispad, hogy lehívja a kapust. Ha csak a labdát kellett volna ezzel megtartani, az kiválóan sikerült, azonban a kapu előterében s nem jött össze az óhajtott egyenlítés. Az utolsó három percben végül három gól született, de egyik sem a vészkapusos támadás következményeként. Mánya egy kijátszott ellentámadást fejezett be közelről, majd Covaci megpattant labdája landolt Grigoraş hálójában. Az utolsó másfél percben már nem volt lehetősége a City’usnak, hogy ismét lehívja a kapust, mert egy hosszas FK-támadás egy újabb találatot hozott amiatt, hogy a védelem elfáradt, és már szépíteni sem sikerült a végéig.

A City’us számára azonban korántsem az a legnagyobb gond, hogy esetleg nem jut tovább – az utóbbi évtizedben először – a negyeddöntőből, hiszen, tekintve a keret elvékonyodását, ez várható volt. Nagy a veszélye azonban, hogy ez volt ennek a csapatnak a hattyúdala. A tíz hónapja finanszírozás nélkül maradt klub tetemes tartozásokat halmozott fel, beleértve a játékosokat, edzőket, és semmiféle kiút nem látszik ebből az alagútból, ha a polgármesteri hivatal nem folytatja a támogatást. „Elegem van a szülővárosomból, ahol úgy bántak velem, mint egy rabszolgával. Hamarosan lejár a szerződésem, csomagolok, és oda megyek, ahol megbecsülnek” – fakadt ki Cosmin Gherman edző a meccs után, és alighanem sokan gondolják így. Hét bajnoki cím után ez elég dicstelen végét jelentené a romániai teremlabdarúgás leggazdagabb trófeagyűjteményével rendelkező klubnak. A felelősök? Köszönik szépen, jól vannak. Sőt! Büszkék is önmaguk kártékonyságára…

 

Jegyzőkönyv

Teremlabdarúgó 1. liga, rájátszás első kör, első menet: Marosvásárhelyi City’us – Székelyudvarhelyi FK 1-3 (0-1), Marosvásárhely, ligeti sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Bogdan Sorescu (Piteşti), Gabriel Gherman (Bukarest). Tartalék: Liviu Chiţă (Piteşti). Ellenőr: Radu Petre (Bukarest).

Gól: Covaci (38.), illetve Szécsi (3.), Mánya (37.), Miklós (40.).

Sárga lap: Covaci (23.), Küsmödi (32.), illetve Szécsi (14.).

City’us: Tătar – Küsmödi, Togan, Covaci, Duque (Csala, Pop, Ţipău, Boroş).

FK: Grigoraş – Bíró, Mánya, Szécsi, Szőcs László (Miklós, Mihály, Szőcs Loránd, Boda, Kedei).

A teremlabdarúgó 1. liga rájátszása első körének első menetében: Jászvásári Poli – Dévai Autobergamo 0-5, Marosvásárhelyi City’us – Székelyudvarhelyi FK 1-3. A Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC – Galaci United, valamint a Dunărea Călăraşi – Temesvári Informatica mérkőzés lapzárta után fejeződött be.