kedd, május 22, 2018

City’us: gólzáporos vereség a visszavágón is

A hazainak számító korondi vereséget követően Csíkszeredában is nagy különbséggel maradt alul a Marosvásárhelyi City’us teremlabdarúgó csapata az 1. liga alsóházi rájátszásának első körében. Ez azt jelenti, hogy a Csíkszeredai Imperial Wet megőrzi a helyét az élvonalban, a City’us számára pedig már nincs botlási lehetőség, ha a következő idényben is az első osztályban szeretne szerepelni.

Eleve nem sok esély volt az Imperial Wet ellen, amely csak egy véletlen folytán maradt ki a felsőházból. A fiatal marosvásárhelyi játékosok már az első perctől vészkapussal álltak fel, minden bizonnyal a sorsdöntő találkozókra készülve, az alsóházi rájátszás második körében, de már az első labdát elveszítették. Ebből még nem született ugyan gól, de Csíkszereda szünetig nyokcszor vette be a marosvásárhelyi kaput. A folytatásban is az Imperial Wet gyártotta a gólokat, a City’us először 11-0-nál szépített: egy szabadrúgást követően Nagy pöcintette be a kapufa tövéből Pop labdáját, majd 14-1-nél ellentámadásból Pop szerzett még egy találatot.

A következő körben a City’us vagy Sepsiszentgyörgy, vagy Resicabánya ellen játszik két győzelemig, a másik ágon az első meccset meglepetésre a Sepsi Futsal nyerte, az első resicabányai visszavágót lapzárta után rendezték. Akárki lesz is azonban az ellenfél, aki elveszíti a sorozatot, a következő idényt a másodosztályban kezdheti. A győztes sem szabadul meg véglegesen a gondoktól, hisz oda-vissza pótselejtezőt kell játszania a 2. liga második helyezettjével. Időpontokat még nem tűztek ki.

 

Jegyzőkönyv

Teremlabdarúgó 1. liga, alsóházi rájátszás, 1. kör, 2. menet: Csíkszeredai Imperial Wet – Marosvásárhelyi City’us 14-2 (8-0)

Csíkszereda, Erőss Zsolt sportcsarnok. Vezette: Daniel Pop (Piteşti), Liviu Chiţă (Piteşti). Tartalék: Marius Traşcă (Piteşti). Ellenőr: Ilie Şandru (Piteşti).

Gól: Kurkó (2.), Szőcs László (6., 16.), Nuninho (9., 24., 33.), Cesar (12., 35., 36.), Birtalan (15., 15., 22.), Alvaro (17.), Pavel (25.), illetve Nagy, Pop.

Imperial Wet: Dospinescu – Alvaro, Cesar, Nuninho, Pavel, Szőcs László, Dobri, Birtalan, Balog, Kurkó, Szőcs Loránd, Tankó, Pinto. 

City’us: Coman – Pop, Boroş, Iszlai, Nagy, Kiss, Luduşan, Dobai.

 

Eredményjelző

A teremlabdarúgó 1. liga felsőházi rájátszásának 1. fordulójában a következő eredmények születtek:

* 1. csoport: Temesvári Informatica – Jászvásári Politehnica CSM 6-3. A Dévai Autobergamo állt.

* 2. csoport: Székelyudvarhelyi FK – Dunărea Călăraşi 8-1. A Galaci United állt.

A teremlabdarúgó 1. liga alsóházi rájátszása 1. körének 2. menetében: Resicabányai Munkás – Sepsi Futsal lapzárta után, Csíkszeredai Imperial Wet – Marosvásárhelyi City’us 14-2 (összesítésben 2-0).