kedd, május 22, 2018

Az utolsó fordulóban dől el a bajnoki cím sorsa az 1. ligában

Nyeri tudott a FCSB Craiován, így az utolsó fordulóban dől el a labdarúgó-bajnoki cím sorsa. A bukarestiek ugyanis egy pontra zárkóztak fel a Kolozsvári CFR mögé.

A hétfő esti mérkőzés egyetlen gólját Teixeira lőtte a 86. percben. A fővárosiak emberhátrányban fejezték be a találkozót, Junior Moraist ugyanis az ötödik hosszabbításpercben kiállította a játékvezető. A bíró már korábban öltözőbe küldte ugyanakkor Mihai Pintiliit, aki a kispadon ülve kapta meg a piros lapot.

Az USK Craiova először kapott ki az új Oblemenco-stadion felavatása óta.

Az 1. liga felsőházának rangsora az utolsó forduló előtt: 1. Kolozsvári CFR 47 pont, 2. FCSB 46, 3. Konstancai Viitorul 35, 4. Craiova 35, 5. Gyurgyevói Astra 33, 6. Jászvásár 24.

A 10. forduló műsora (május 20., vasárnap, 20.45 óra): Jászvásári CSM Politehnica – USK Craiova, Bukaresti FCSB – Gyurgyevói Astra, Kolozsvári CFR – Konstancai Viitorul.

Az alsóházban hétközi fordulót rendeznek, a következő párosítás szerint: Botoşani FC – Concordia Chiajna (ma, 18.30 óra), Medgyesi Gaz Metan – Voluntari FC (holnap, 20.45 óra). Tegnap lapzárta után játszották: Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – Temesvári Poli ACS, Bukaresti Juventus – Bukaresti Dinamo.