csütörtök, június 21, 2018

Ana Maria Galea dzsesszénekes a vásárhelyi Nemzetiben

Ana Maria Galea zenei karrierjének tizedik évfordulójára kerül sor november 4-én, szombaton 19 órától a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében.

Ana Maria Galea az ország egyik legerősebb dzsesszhangja. Zenei pályáját 2007-ben Anca Parghellel együtt, a bukaresti Green Hours klubban kezdte, majd fokozatosan épült a karrierje. Ma országszerte vállal fellépéseket, és külföldi felkérésre is különböző rendezvények keretén belül koncertezik, folyamatosan népszerűsítve a művészetek és a dzsessz fontosságát. Ezenkívül koncertek, előadások, workshopok és konferenciák lelkes szervezője.

A THE MAN I (STILL) LOVE... AFTER TEN YEARS című előadás egy olyan témát dolgoz fel, ahol véget nem érő kérdéseket megkésett válaszok követnek. A titkolt vagy vállalt szerelem, a vágytól az eksztázisig, a haláltusától a belenyugvásig több szakaszon megy át. A THE MAN I (STILL) LOVE... AFTER TEN YEARS az az előadás, ahol felismerheted és átélheted legrejtettebb titkaidat. Arra késztet, hogy a szerelem szerelmeseinek érezzük magunkat.

Az ünnepi előadáson a világ különböző részeiről érkező neves dzsesszzenészek lépnek színpadra: John Betsch (A.E.Á.), Gyárfás István (Magyarország), Daniel Csikos és Răzvan Cojanu (Románia). 

Jegyek válthatók a színház Kultúrpalotában működő jegyirodájában (hétköznap 12.00-17.30 óra között, telefon: 0372 951 251) és a színházban működő jegypénztárban (hétköznap 9.00-15.00 óra között). (pr-titkárság)