kedd, június 19, 2018

Akik ünnepelnek és dolgoznak csendesen

Azért, hogy a megújult máltai székházban mi, máltaiak együtt ünnepelhettünk, különös hangsúlyt nyert a hála, mely felcsendült imáinkban, énekeinkben.

De a Jóisten kegyelme az is, hogy az ünnepi hangulatban lehetőséget kínált fel arra, hogy e közösség teljesíthesse egyik fő feladatát, a szegények megsegítését.

Már megkondultak a harangok és a karácsonyesti szentmisére készülődtek a hívek és a máltaiak is, amikor üzenet érkezett az egyik ismert jószívű adakozónktól, hogy még 430 darab kenyeret kéne kiosztani a rászorultak között.

És volt máltai tag, aki levetette ünnepi ruháját, és az adományok elszállításával és elosztásával töltötte a szentestét. A másodnapi találkozás vidám hangulatban zajlott. Együtt voltak a máltai bibliakör tagjai, Brejan Mihaela és Darabán Ottó fő támogatóink és más máltai önkéntesek. A szépen megterített asztal mellett jó volt együtt lenni. Éreztük a szeretet összetartó erejét, amely a karácsonyi nagy szeretetláncba bekapcsolódva megacélozódott.

A hangulatot feldobta egy kedves meglepetés: kántálók érkeztek. Akisisiskolásokból álló Hatlyukasok együttes, Samu Janka tanárnő vezetésével, karácsonyi dalokat énekelt furulya kíséretével.

A lelkes csoportot körtvélyfáji, gernyeszegi és marosvásárhelyi gyerekek köréből toborozta a hagyományokat felújító lelkes pedagógus. Köszönet a szép élményért, és köszönet mindazoknak, akik az év folyamán mellénk álltak és mind erkölcsileg, mind anyagilag munkánkat segítették.

Hazafelé tartva a halványan pislogó utcai lámpákat figyeltem, melyek a nagy karácsonyi fényben olyanok voltak, mint azok az emberek, akik nem csillognak, csak élnek és dolgoznak csendesen…

Radványi Hajnal máltai tag