hétfő, június 25, 2018

Adományok a nélkülözőknek

Egymillió csillag a szegényekért
Fotó: Nagy Tibor

Pénteken este ismét felragyogtak az együttérzés mécsesei településeink terein, ahol a Gyulafehérvári Caritas idén is megszervezte az Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű gyűjtőakciót.

Idén  közel ötezer ember érzett indíttatást arra, hogy segítsen azokon, akiknek szerényebb a sorsuk, akik nélkülözésre kényszerülnek a mindennapokban.  A marosvásárhelyi Színház téren  Boros Emese dalai és  zenei kísérete – Fülöp Csongor, orgona, Asztalos Zsolt, dob –  tette még hangulatosabbá a gyertyagyújtást.  A segélyszervezet önkéntesei, munkatársai pedig meleg teával kedveskedtek a résztvevőknek. 

A mécsesgyújtás során Erdély tizennyolc településén összesen 40.686 lej gyűlt össze. Marosvásárhelyen, ahol többen, 750-en  vettek részt, 7817 lej, Marosszentgyörgyön 230 résztvevőtől 1605, Erdőszentgyörgyön valamivel több mint száz résztvevőtől 708, míg Szovátán 400 adakozótól 3007 lej került a perselybe. 

A Caritas szervezet minden adakozónak hálás, hogy időt szakított, elment és adakozott. Tette ezt annak tudatában, hogy karácsonyi élelmiszercsomagokat állítanak össze belőle, amit ünnep előtt osztanak szét a rászorulóknak. Tavaly 600 élelmiszercsomag készült, akkor valamivel több pénz gyűlt össze. 

Ludescher László, a Caritas szociális ágazatának igazgatója  lapunknak elmondta, hogy szervezetük ezzel az akcióval, amit kilencedik alkalommal szerveznek meg,  a lakosságot szeretnék érzékennyé tenni a szegénységben élő emberek sorsa iránt.