hétfő, április 23, 2018

93,7 millió eurós finanszírozás a Start Up Nation programra

93,7 millió eurót irányoznak elő a Start Up Nation programra, miután a regionális fejlesztési minisztérium humán erőforrás operatív programját kezelő menedzsmenthatósága (AM POCU) aláírt három finanszírozási szerződést.

A szaktárca becslései szerint az összeg legalább 2100 mikro-, illetve kis- és közepes vállalkozás tevékenységének a támogatására lesz elegendő, és legalább 4200 új munkahely megteremtését és fenntartását segíti.

Az üzleti szféráért felelős minisztérium által lebonyolított program keretében kiválasztják a vállalkozók által benyújtott üzleti terveket, támogatják a projektek gyakorlatba ültetését, majd a fenntarthatósági időszak alatt monitorozzák a cégek tevékenységét.

Olyan mikro-, illetve kis- és közepes vállalkozások lehetnek a program haszonélvezői, amelyek tevékenysége nem mezőgazdasági jellegű, városi környezetben működnek a hét kevésbé fejlett fejlesztési régióban, kevesebb, mint egy éve hozták létre, és amelyeket kiválasztottak a de minimis típusú támogatásra. A vállalkozás tevékenységének meg kell felelnie egy olyan CAEN-kódnak, amelyet az üzleti szféráért felelős minisztérium 2017/692-es rendelete rögzít, ami a 2017. június 12-ei 431 bis számú Hivatalos Közlönyben látott napvilágot.