hétfő, június 25, 2018

„Gyermekvár” a Vár sétányon

Rövidesen kész az új játszótér

Bár néhány évig kellett várni rá, rövidesen elkészül a marosvásárhelyi Vár sétányon az új játszótér. A fából készült bútorzat nagy részét már felállították, hátravan még a térrendezés, valamint a padok, szemeteskosarak elhelyezése. 

Igen látványos és ízléses a Vár sétányon készülő játszótér, amelyet, a helyszínhez igazodva, vár formájúra terveztek. Bútorzata fából készült, csupán a csúszdaelemek vannak műanyagból. 

Mircea Moldovan, a polgármesteri hivatal szakigazgatója érdeklődésünkre elmondta, a játszótéri bútorzat alatti felületet biztonsági szempontok miatt gumiszőnyeggel fedik be, a teljes teret fakerítéssel kerítették el. A környéken lakók által régóta várt „gyermekvárosban” valójában három kisebb játszófelületet különítenek el három különböző korosztálynak, és mindeniket az adott életkornak megfelelő játszótéri bútorzattal szerelik fel, tehát külön játszhatnak majd az 1-3, 3-7 és 7-12 éves korosztályú gyermekek. Hogy mikor vehetik birtokba az új játékvárat, azt az igazgató nem tudta pontosan megmondani, de nem valószínű, hogy gyermeknapra kész lesz. 

Néhány évvel ezelőtt, a vár felújítási munkálatai során felszámolták a Vár sétányon, viszonylag félreeső helyen, csendes környezetben lévő játszóteret és zöldövezetet, ami a környéken lakó nagyszülőket, kisgyermekes családokat igen kellemetlenül érintette. Az írásos kérések, aláírásgyűjtések ellenére eltűnt a park,és bár a hivatal megígérte, hogy visszaállítják a játszóteret, sokan már lemondtak arról, hogy valaha még elvihetik oda gyermekeiket, unokáikat játszani.