hétfő, június 25, 2018

Ünnepi hangulat és ajándékok

Az idén is, akárcsak az előző években, a Deus Providebit Tanulmányi Házban ünnepséget szerveztek december 17-én. A szépen feldíszített fenyőfa közelében szép számban gyűltek össze gyerekek, szülők és nagyszülők. A fenyőfa díszítésében a felnőttek mellett a gyermekek is szívesen segédkeztek. 

Miután elkészültek a fenyőfadíszítéssel, jó volt látni, hogy mennyire örülnek a gyermekek, s tágra nyílt szemmel várják a Télapót.

Kis várakozás után hangos kopogtatás hallatszott az ajtón, és belépett a hófehér szakállas Télapó, akit idén Kozsik József színművész nagyszerűen elevenített meg. Kellemes hangulatot teremtve, tréfásan köszöntötte a jelenlevőket, különösen a gyermekeket. Felkérte őket, hogy minél többen mondjanak verset és énekeljenek karácsonyi énekeket. Nem kellett sokat kérlelni a gyermekeket. Egy négy év körüli fiúcska törte meg a jeget, aztán sorra jelentkeztek, mindannyian bátran, ügyesen szavaltak, talán bátrabban, mint előző években. Jutalmul minden gyerek ajándékcsomagot kapott a Télapótól.  A karácsonyi énekekbe a felnőttek is bekapcsolódtak és a gyermekekkel együtt daloltak, együtt örvendeztek Jézus Krisztus eljövetelének. 

A marosvásárhelyi RMDSZ II-es körzete az idén 112 élelmiszert és édességet tartalmazó csomagot ajándékozott, 26-ot gyermekeknek, 86-ot felnőtteknek. A rendezvény szervezéséért és a csomagok elkészítéséért illesse dicséret Magyari Károlyt, a II-es körzet elnökét és a választmányi tagokat, akik évről évre nagy szeretettel, szorgalommal gondoskodtak arról, hogy az adventi napokat és a közelgő ünnepeket minél kellemesebbé tegyék. 

A tagságnak, az RMDSZ szenátorainak, parlamenti képviselőinek boldog új évet kívánunk, hogy a jövőben még hatékonyabban adjanak hangot elvárásainknak, gondjainknak önazonosságunk megőrzéséért. 

A Jóisten segítségét kérve, szívből kívánjuk, hogy álmaink valóra váljanak. 

Varró Domokos,  Marosvásárhely