hétfő, április 23, 2018

Újraindult az ákosfalvi kispályás bajnokság

Az alakulatok mintegy fele szinte azonos szintű játékerőt képvisel, ezért látványos és gólgazdag mérkőzéseknek is szemtanúja lehetett a közönség. (Fotó: Gligor Róbert László)

Ákosfalván téli kispályás labdarúgótorna kezdődött decemberben. A nyolcadik alkalommal meghirdetett pontvadászatra tucatnyi csapat iratkozott be.

Az óévben két forduló mérkőzéseit játszották le, majd az ünnepi szünetet követően a múlt hét végén ismét összecsaptak az együttesek. Gál Zoltán Domokos szervezőtől megtudtuk, a legtöbb csapat évek óta részt vesz a téli bajnokságokban, de akad három újonc is, míg két együttes jelentősen átalakult. Az alakulatok mintegy fele szinte azonos szintű játékerőt képvisel, ezért látványos és gólgazdag mérkőzéseknek is szemtanúja lehetett a közönség, az élboly pedig csak két-három hét múlva kezd körvonalazódni.

A mostani bajnokságban a következő csapatok vonulnak hetente pályára: Kelementelke, Ákosfalva, Ajax Csiba, Somosd (jelentősen átalakulva), Santos Balavásár, Ajax Koronka, Székelyvaja, Marosvásárhelyről az újonc Tudor City, a jelentősen átalakult Manchester és a Minimobila, továbbá az átalakult Backamadaras és újoncként a balavásári LA Galaxy. Távol maradtak a rendszeresen részt vevő nyárádszeredai, csíkfalvi és harasztkeréki csapatok, de Göcs és Teremiújfalu sem nevezett be.

A csapatok idén legtöbb 18 játékost szerepeltethetnek, a pályán 5+1-es felállásban játszanak, de legalább 3+1 játékosnak jelen kell lennie ahhoz, hogy egy csapat hiányzások esetén is elkezdhesse a mérkőzést. Minden csapat egyetlen meccse halasztását kérheti, hogy február végén lezárhassák a tornát, és ne zavarják a márciusban kezdődő hivatalos focibajnokságokra való felkészülést. Minden csapat 500 lejt fizetett beiratkozáskor, ebből fedezik a szervezési költségeket és a díjakat: a mérkőzéseket ezúttal is Vega Viorel vezeti, a serlegek mellett az első három helyezett 700, 500 és 300 lejt is elvisz.

 

Eredményjelző

Az ákosfalvi téli kispályás labdarúgó-bajnokság 1. fordulójának (december 10.) eredményei: Ajax Koronka – Tudor City 4-2, Minimobila – Kelementelke 4-5, Backamadaras – Santos 5-2, Székelyvaja – LA Galaxy 5-6, Manchester – Ákosfalva 4-6. A Somosd – Ajax Csiba mérkőzést elhalasztották.

A 2. fordulóban (december 14.): Csiba – Tudor City 5-4, Ákosfalva – Somosd 4-3, LA Galaxy – Manchester 1-22, Santos – Székelyvaja 3-2, Kelementelke – Backamadaras 5-3. A Koronka – Minimobila mérkőzést elhalasztották.

A 3. fordulóban (január 7.): Minimobila – Tudor City 7-1, Backamadaras – Koronka 2-4, Székelyvaja – Kelementelke 3-10, Manchester – Santos 11-2, Somosd – LA Galaxy 10-3, Csiba – Ákosfalva 5-0.

A tabellát a hibátlan Kelementelke vezeti 9 ponttal, 6 pontot szerzett Csiba, Koronka, Somosd 2-2 mérkőzésből, Ákosfalva és a Manchester 3-3 játékból. A listát a Tudor City és a Székelyvaja zárja egyaránt pont nélkül.

A 4. fordulóban (január 14.) a következő összecsapásokat rendezik: Ákosfalva – Tudor City, LA Galaxy – Csiba, Santos – Somosd, Kelementelke – Manchester, Koronka – Székelyvaja, Minimobila – Backamadaras.