kedd, június 19, 2018

Újra bajnok lett az Active 7

Második bajnoki címét szerezte meg az évek óta a Hargita megyei kézilabda-bajnokságban szereplő Marosvásárhelyi Active 7 női amatőr kézilabda-csapat, miután az utolsó fordulónak számító székelyudvarhelyi teremtornán 39-23-re felülmúlta Szentegyháza együttesét. Ez volt zsinórban a tizedik győzelme az alakulatnak (gólkülönbsége: 400-187). A második helyet Zetelaka foglalta el, amely hat bajnoki ponttal maradt le a tabellán az Active 7 mögött. 

A marosvásárhelyi együttes tagjai közül ketten egyéni díjat is szereztek, hiszen a bajnokság gólkirálya ismét (másodszor) a 44 éves Biró (Peres) Zita, míg a legjobb kapus címet a gernyeszegi Babó Melinda kapta meg, viszont a torna legjobb játékosa a zetelaki Gagyi Erika lett. 

Érdekességként említhető meg, hogy a 23 éves Melinda tulajdonképpen az együttes második számú hálóőre a veterán, 58 éves, szintén gernyeszegi Zsók Gyöngyvér mögött. Babó hajdanán az atlétikával kacérkodott a gernyeszegi általános iskolában, aztán alacsony termete miatt kb. egy évig mezőnyjátékos volt a Bálint Julianna testnevelő tanár által edzett helyi Multiprod kézilabda-csapatánál; egy mérkőzésen a kapuba került, ahol azóta parádésan véd. 

A 2017–2018-as bajnoki idény teremtornáin a következő játékosok bizonyítottak: Zsók Gyöngyvér, Babó Melinda és Margareta (Vinţe) Iambor – kapusok; Moldovan Anna Mária (csapatkapitány), Vasilescu (Gergelyfi) Erzsébet, Biró (Peres) Zita, Veronica (Székely) Ormenişan, Alisa Ormenişan, Orbán Mária, Bab Tímea, Marie Dreger, Biró (Kádár) Kinga, Andrea (Halász) Iuga, Dan (Rendes) Melinda, Anamaria (Bucur) Cerghizan, Renata Rău és Loredana Conţiu – mezőnyjátékosok.